Oude Kriek Jart-Elle 6 x 0.75 6% (Kriek)
(€ 54,95 Per 12)
Jart-Elle
Oude Kriek, Traditionele ongefilterde blend van zelf gebrouwen lambieken, van spontane gisting, gerijpt op eikenhouten vaten. De lambiek kent een maceratie met verse krieken gedurende 6 maanden.
De prijs van €56,95 is voor 6 flessen van 0,75 Liter
Brett-Elle
Oude Kriek, Traditional unfiltered blend of home-brewed lambic, from spontaneous fermentation, aged in oak barrels. The lambic has a maceration with fresh cherries for 6 months.
The price of €56,95 is for 6 bottles of 0,75 liters each.
Jart-Elle
Oude Kriek, Traditionele ongefilterde blend van zelf gebrouwen lambieken, van spontane gisting, gerijpt op eikenhouten vaten. De lambiek kent een maceratie met verse krieken gedurende 6 maanden.
Naamgeving
De naam "Jart-Elle" verwijst naar het Franse woord "jarretelles", wat kousenbanden of jarretellen betekent. Dit sluit aan bij de speelse naamgeving van hun bieren, die vaak eindigen op “-Elle”, zoals ook bij Brett-Elle en Fontan-Elle. Het is een knipoog naar vrouwelijke elegantie en een creatieve manier om hun bierlijn een herkenbare identiteit te geven.
Traditionele Oude Kriek die het Europese GTS-label (Gegarandeerde Traditionele Specialiteit) draagt en die gemaakt werd uit lambieken die 100% door Lambiek Fabriek zelf gebrouwen werd. 300gr krieken per liter. Kriekenmaceratie van 6 maanden op lambiek.
Jart-Elle
Oude Kriek, Traditional unfiltered blend of home-brewed lambic, from spontaneous fermentation, aged in oak barrels. The lambic has a maceration with fresh cherries for 6 months.
Naming
The name "Jart-Elle" refers to the French word "jarretelles", which means garters or suspenders. This fits with the playful naming style of their beers, which often end in “-Elle”, such as Brett-Elle. It’s a wink to feminine elegance and a creative way to give their beer line a distinctive identity.
Traditional Oude Kriek
A traditional Oude Kriek that carries the European GTS label (Guaranteed Traditional Specialty), made from lambics brewed by Lambiek Fabriek themselves. It contains 300 grams of sour cherries per liter, with a 6-month maceration of cherries on lambic.
De Brouwerij
Lambiek Fabriek werd in 2016 opgericht. Hun geuze bestaat uit 100% eigen gebrouwen lambiek van spontane gisting.
Lambiek Fabriek verzamelde in de afgelopen jaren twintig bronzen, zilveren en gouden medailles in verschillende categorieën op de Brussels Beer Challenge waar jaarlijks 80 biersommeliers, gespecialiseerde journalisten en aankopers samenkomen om meer dan 2000 bieren van over de hele wereld blind te proeven. Voor deze wijnactie van Rotary/Rotaract, Erwin en William selecteerden drie bekroonde bieren.
The Brewery
Lambiek Fabriek was founded in 2016. Their gueuze is made from 100% self-brewed lambic using spontaneous fermentation.
Over the past years, Lambiek Fabriek has collected twenty bronze, silver, and gold medals in various categories at the Brussels Beer Challenge, where each year 80 beer sommeliers, specialized journalists, and buyers come together to blind taste more than 2,000 beers from around the world.
For Rotary/Rotaract, Erwin and William selected three award-winning beers.
No customer reviews for the moment.